Cornulete pentru mic-dejun

de diaconta in Aperitive / Garnituri, 6 Feb 2011 | 9828 vizualizari

 

Pentru cei care prefera varianta sarata langa cafeluta de dimineata,am pastrat o parte din aluatul fursecurilor pentru aceste cornulete cu branza si sunca.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt
  • 4 oua
  • 600 gr faina
  • 20 gr drojdie
  • 200 ml lapte batut
  • 200 ml lapte
  • sare
  • ulei
  • branza telemea
  • sunca
  • marar
  • cascaval Delaco
  • un galbenus pentru final
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete pentru mic-dejun:

Compozitia pentru coca este aceeasi ca si pentru fursecurile trandafir,adica am pastrat o parte din coca pentru niste cornulete sarate.

Drojdia de amesteca cu o lingurita de zahar,putin lapte caldut si o lingura de faina si se lasa sa dospeasca.

Untul moale se amesteca cu cele patru galbenusuri,adaugate pe rand.Mai adaugam si cate o lingura de faina pentru ca untul sa nu capete aspectul branzos.Adaugam si laptele batut,o parte din faina si drojdia si putina sare.

Apoi se adauga restul de faina si se framanta cu lapte caldut.

Cantitatea de faina este orientativa,se pune atat cat sa se obtina consistenta dorita,adica un aluat nici prea tare dar nici foarte moale.

Se framanta aluatul cam 15 minute,spre final se adauga si putin ulei.Aluatul este suficient framantat cand se desprinde de peretii vasului.Se lasa la dospit in jur de o ora.

Pentru umplutura am razuit telemeaua,am amestecat-o cu sunca taiata cubulete si marar.

Pentru un aspect placut,ungem cornuletele cu galbenus de ou si presaram cascaval razuit.

Lasam la cuptor 30 de minute.

Sunt la fel de bune calde sau reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete pentru mic-dejun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (43)

gaby_duceag 1

13.02.2011, 15:31

na' ca am postat gresit mesajul)))

Mitinita 1

13.02.2011, 15:34

@gaby

diaconta 1

13.02.2011, 16:00

Gaby mai rarut ca-i mai dragut de aia am si slabit,ca's mai rarut la bucatarie si n-ati venit si voi cu mancare,m-ati lasat sa mor de foame

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gogosari copti, umpluti cu cascaval si ou